Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Świąteczne klopsiki
Świąteczne klopsiki - składniki:
Świąteczne klopsiki - sposób przygotowania:
Zmieszaj bułkę tartą ze śmietaną. Odstaw na 5-10 minut. Zmieszaj mięso z cebulą, jajkiem, solą i zielem angielskim. Zmieszaj zgęstniałą śmietanę z bułką tartą na gładką masę. Mokrymi dłoniami formuj niewielkie klopsiki. Smaż na maśle po kilka sztuk. Ruszaj patelnią, by klopsiki zachowały okrągły kształt. Kiedy się przyrumienią zmniejsz temperaturę i smaż przez jeszcze 5-10 minut. Powtarzaj procedurę ze wszystkimi klopsikami.
- Na ok. 50 małych klopsików:
- 200 g drobno (dwukrotnie) zmielonej wołowiny
- 200 g drobno (dwukrotnie) zmielonej wieprzowiny
- 70 g bułki tartej
- 150 ml słodkiej śmietany
- 1 łyżka drobno posiekanej cebuli
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- szczypta mielonego ziela angielskiego
- masło
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki