Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Świąteczne klopsiki

Autor
A A A
  • Świąteczne klopsiki

    Fot. Joel Wåreus/imagebank.sweden.se

    Czas przygotowania: do 60 minut

    Poziom trudności: łatwe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Świąteczne klopsiki - składniki:
Świąteczne klopsiki - sposób przygotowania: Zmieszaj bułkę tartą ze śmietaną. Odstaw na 5-10 minut. Zmieszaj mięso z cebulą, jajkiem, solą i zielem angielskim. Zmieszaj zgęstniałą śmietanę z bułką tartą na gładką masę. Mokrymi dłoniami formuj niewielkie klopsiki. Smaż na maśle po kilka sztuk. Ruszaj patelnią, by klopsiki zachowały okrągły kształt. Kiedy się przyrumienią zmniejsz temperaturę i smaż przez jeszcze 5-10 minut. Powtarzaj procedurę ze wszystkimi klopsikami.
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym