Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Fondue czekoladowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Fondue czekoladowe - składniki:
Fondue czekoladowe - sposób przygotowania: Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej albo w kąpieli wodnej. Dodajemy cukier, wodę i mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Powinniśmy uzyskać jednolity, aksamitny sos czekoladowy - nie za gęsty, nie za rzadki. Można przygotować płynną czekoladę wcześniej, a przed podaniem włożyć na chwilę do mikrofalówki i ponownie ją rozpuścić. Owoce kroimy na kawałki. Podajemy z drewnianymi patyczkami, na które nabijecie owoce, aby zanurzyć je w czekoladzie.

Informacje o Fondue czekoladowe

  • Fondue

    Fondue

    spróbowanie fondue bourguignonne. W tym przypadku zanurza się kawałki surowego mięsa z roztopionym tłuszczu. Ciekawym kulinarnym rozwiązaniem jest także fondue czekoladowe. Zobacz także: Fondue czekoladowe Fondue chinoise

  • Ciasta i desery na Dzień Czekolady - 13 przepisów

    Ciasta i desery na Dzień Czekolady - 13 przepisów

    12 kwietnia w Polsce obchodzimy Dzień Czekolady. To dobra okazja (jak każda inna), żeby obdarować kogoś bliskiego czymś pysznym. Najlepiej nie ze sklepu, tylko przyrządzonym własnoręcznie. Mamy dla was przepisy na czekoladowe smakołyki domowej roboty. Fondue czekoladowe Składniki: 400 ml