Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gazpacho buraczkowe z anchois i wędzonym łososiem
Gazpacho buraczkowe z anchois i wędzonym łososiem - składniki:
Gazpacho buraczkowe z anchois i wędzonym łososiem - sposób przygotowania:
Pomidory zalewamy najpierw wrzątkiem, a później lodowatą wodą i obieramy ze skórki. Paprykę oczyszczamy z nasion, płuczemy. Miksujemy pomidory, paprykę, buraki, czosnek, oliwę i ocet. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy w kieliszkach do martini, z kawałkami anchois i zwiniętym w rulonik łososiem, udekorowane natką.
- 1/2 kg dojrzałych pomidorów
- 1/2 papryki
- 2 duże marynowane buraki
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki dobrej oliwy
- 3 łyżki białego octu winnego
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
- kilka plastrów wędzonego łososia
- kilka filecików anchois w oliwie
- natka pietruszki do dekoracji
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki