Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Żurawinowe czerwone pesto
Żurawinowe czerwone pesto - składniki:
Żurawinowe czerwone pesto - sposób przygotowania:
Pomidory siekamy i gotujemy z sokiem z pomarańczy i wermutem, aż płyn zredukuje się do 3-4 łyżek. Orzeszki prażymy na suchej patelni. Miksujemy pomidory wraz z płynem, posiekanymi chilli i czosnkiem oraz orzeszkami i oliwą. Mieszamy z żurawinami i parmezanem. Wkładamy do wyparzonych słoiczków i zalewamy oliwą, aby przykryła pesto. Podajemy z ciepłą bagietką lub jako sos do makaronu.
- Na 2 małe słoiczki:
- 50 g suszonych pomidorów
- sok (około 70 ml) z 1 pomarańczy
- 50 ml wytrawnego białego wermutu
- 30 g orzeszków piniowych
- 1 mała papryczka chilli
- 2-3 ząbki czosnku
- 100 ml oliwy
- 50 g suszonych
- posiekanych żurawin amerykańskich
- 1 łyżka świeżo startego parmezanu
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki