Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Słone lassi indyjskie

Autor
A A A
  • Słone lassi indyjskie

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Słone lassi indyjskie - składniki:
  • 4 szklanki o pojemności 200 ml:
  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • 200 ml bardzo zimnej wody
  • sól
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • pokruszony lód
  • świeże listki mięty do dekoracji
Słone lassi indyjskie - sposób przygotowania: Miksujemy jogurt z wodą, szczyptą soli, szczyptą kminu rzymskiego i sokiem z cytryny. Dodajemy pokruszony lód (3-5 łyżek), mieszamy. Napój wlewamy do szklaneczek, posypujemy resztą kminu i dekorujemy listkami mięty.