Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Aromatyczny mus pomarańczowo-dyniowy
Aromatyczny mus pomarańczowo-dyniowy - składniki:
Aromatyczny mus pomarańczowo-dyniowy - sposób przygotowania:
Dynię gotujemy na parze, bardzo dokładnie miksujemy i odsączamy na sicie. Następnie dodajemy miód, Grand Marnier, skórkę pomarańczową i cynamon. Schładzamy w lodówce. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z dodatkiem mascarpone i mieszamy z musem dyniowo-pomarańczowym. Masę przekładamy do miseczek i dekorujemy kandyzowaną skórką pomarańczową.
- 450 g miąższu dyni (najlepiej dyni o delikatnym smaku - np. piżmowej z Prowansji lub delicata)
- 5 łyżek miodu (np. z kwiatów pomarańczy lub akacjowego)
- 3-4 łyżki Grand Marnier
- skórka otarta z 2 pomarańczy
- 1 łyżeczka cynamonu
- 220 ml kremówki
- 2 łyżki serka mascarpone
- kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji
Zwiastun jesieni: krem z dyni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki