Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem z krewetek i słodkich ziemniaków

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem z krewetek i słodkich ziemniaków - składniki:
Krem z krewetek i słodkich ziemniaków - sposób przygotowania: Posiekane cebulę i czosnek podsmażamy w rondlu na oliwie przez 2-3 min. Wrzucamy pokrojonego w kostkę ziemniaka i zalewamy 3 szklankami wrzątku. Gotujemy 15-20 min, aż ziemniak będzie miękki. Wrzucamy drobne krewetki, gotujemy jeszcze 2-3 min i miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem. Krem podajemy gorący, z blanszowanymi przez 1-2 minuty krewetkami tygrysimi i jogurtem. Można posypać świeżą kolendrą.