Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Chłodnik z buraków z imbirem i wasabi
Chłodnik z buraków z imbirem i wasabi - składniki:
Chłodnik z buraków z imbirem i wasabi - sposób przygotowania:
Buraki szorujemy i gotujemy w wodzie do miękkości. Studzimy i obieramy ze skórki. Imbir, trawę cytrynową i cebulę podduszamy na oliwie, dodajemy grubo pokrojone buraki. Zalewamy wodą, tak aby je pokryła, solimy, doprowadzamy do wrzenia i natychmiast zestawiamy z ognia. Gdy trochę przestygną, miksujemy. Dodajemy sok z limonki, wasabi, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Wstawiamy chłodnik do lodówki. Przed podaniem dekorujemy łyżką jogurtu zmieszaną z odrobiną wasabi. Taki chłodnik można też przyrządzić na bulionie z kury.
Orzeźwiająca, piękna zupa zwana chłodnikiem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki