Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Słodka babka ziemniaczana

Autor
A A A
  • Słodka babka ziemniaczana

    Fot. Pawe Kiszkiel / Agencja Wyborcza.pl

    Czas przygotowania: do 60 minut

    Poziom trudności: łatwe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Słodka babka ziemniaczana - składniki:
Słodka babka ziemniaczana - sposób przygotowania: Oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem do białości. Cały czas ucierając, dodaj skórkę i sok z cytryny oraz migdały. Białka ubij na sztywno i dodaj do masy. Delikatnie wymieszaj i wsyp stopniowo obie mąki. Doniczki posmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Ciasto piecz 40 minut w temp. 180°C.