Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łosoś zapiekany z porem
Łosoś zapiekany z porem - składniki:
Łosoś zapiekany z porem - sposób przygotowania:
Pory kroimy w plasterki. Lekko solimy. Dusimy na 3 łyżkach oliwy, aż będzie miękki. Zdejmujemy z ognia, dolewamy śmietanę, dodajemy imbir. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, solimy. Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy resztę oliwy i sok pomarańczowy. Układamy łososia. Zapiekamy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Następnie wlewamy sos z porem i zapiekamy kolejne 10-15 minut. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
- 2 pory
- 4 łyżki oliwy
- 100 g gęstej śmietany
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 4 filety z łososia
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1/2 szklanki soku z pomarańczy
- pieprz
- sól
- szczypiorek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki