Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś zapiekany z porem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Łosoś zapiekany z porem - składniki:
Łosoś zapiekany z porem - sposób przygotowania: Pory kroimy w plasterki. Lekko solimy. Dusimy na 3 łyżkach oliwy, aż będzie miękki. Zdejmujemy z ognia, dolewamy śmietanę, dodajemy imbir. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, solimy. Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy resztę oliwy i sok pomarańczowy. Układamy łososia. Zapiekamy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Następnie wlewamy sos z porem i zapiekamy kolejne 10-15 minut. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.