Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczone ziemniaki curry
Pieczone ziemniaki curry - składniki:
Pieczone ziemniaki curry - sposób przygotowania:
Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie przekrawamy je na pół i solimy. Każdą połówkę oddzielnie obtaczamy w mieszance przypraw i układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Między ziemniakami układamy małe, ale niezbyt cienkie kawałki boczku. Pieczemy ok. godziny w 180°C.
Pyszne ziemniaczki w skorupkach
Informacje o Pieczone ziemniaki curry
-
Wieprzowina w kilku odsłonach
długości 4 cm i podsmażamy na patelni. Dodajemy cynamon, sól, pieprz. Wyjmujemy i przechowujemy w ciepłym piekarniku. Sos powstały ze smażenia mięsa mieszamy ze śmietaną, Sherry, zielonym pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu, po czym ponownie wkładamy mięso do sosu. Podajemy z pieczonymi ziemniakami. Curry z
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki