Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zapiekanka ziemniaczana z baraniną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Zapiekanka ziemniaczana z baraniną - składniki:
Zapiekanka ziemniaczana z baraniną - sposób przygotowania: Ziemniaki i mięso baranie kroimy w drobną kostkę, mieszamy i układamy w głębokiej brytfannie. Przyprawiamy solą, pieprzem i zalewamy wywarem mięsnym, tak by zawartość brytfanny była nim pokryta. Z podanych składników wyrabiamy ciasto, następnie rozwałkowujemy je na cienki placek na posypanej mąką stolnicy. Ciastem dokładnie oblepiamy od góry brytfannę. Zapiekankę pieczemy w 180°C przez ok. 1,5 godziny. Możemy również podzielić ziemniaki oraz ciasto na porcje i rozłożyć je do jednoporcjowych naczyń do zapiekania.
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem. Dla zawsze głodnych