Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kaczka z jabłkami w miodzie i winie
Kaczka z jabłkami w miodzie i winie - składniki:
Kaczka z jabłkami w miodzie i winie - sposób przygotowania:
Jabłka kroimy na ćwiartki (razem ze skórką), solimy, pieprzymy, mieszamy z trzema łyżkami majeranku. Kaczkę nacieramy z zewnątrz solą, a w środku - solą, pieprzem oraz pozostałym majerankiem. Nadziewamy kaczkę jabłkami i zaszywamy lub spinamy wykałaczkami. Umieszczamy ją w brytfannie i na około 20 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C (aż się zrumieni), po czym zmniejszamy temperaturę do 150°C i pieczemy jeszcze 1,5 godz. Przyrządzamy miodowe jabłka: owoce obieramy, kroimy w ćwiartki i smażymy na łyżce masła. Gdy będą prawie miękkie, dodajemy cynamon, wino i miód. Smażymy jeszcze 5 min. Podajemy gorące razem z kaczką.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki