Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kofta Ekmek z karakÖy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kofta Ekmek z karakÖy - składniki:
Kofta Ekmek z karakÖy - sposób przygotowania: Wołowinę mieszamy z posiekaną miętą i kuminem, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy podłużne, wąskie kotleciki i nadziewamy je na patyczki do szaszłyków, mocno dociskając, aby mięso się dobrze przylepiło. Smażymy na oliwie, po 3 minuty z każdej strony. Na patelni grillowej podpiekamy połówki bułek. Cebulę, pomidora i ogórka kroimy w plastry, bułki skrapiamy oliwą. Na górnych połówkach bułek kładziemy po dwa szaszłyki, a na nie porcję jogurtu oprószonego chilli lub słodką papryką. Na dolnych połówkach kładziemy plastry cebuli, pomidora, ogórka, skrapiamy sokiem z cytryny. Zamykamy kanapki, ściskamy i wyciągamy patyczki z mięsa.