Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Halibut, konfitowane jaja, coppa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Halibut, konfitowane jaja, coppa - składniki:
Halibut, konfitowane jaja, coppa - sposób przygotowania: Jaja: Wyrzuć skorupkę i białko. Usuń błonę z żółtek, a następnie umieść je w misce i mieszaj szpachelką, aż powstanie jednolita masa . Przełóż do rękawa cukierniczego i wstaw do lodówki. Cebula: Rozgrzej olej w małym rondlu. Kiedy olej będzie się prawie dymić, włóż cebulę odkrojoną stroną do dołu i smaż, aż się zwęgli. Dodaj masło i bulion , przykryj papierem do pieczenia i gotuj, aż cebula stanie się miękka . Wyjmij i rozdziel ją na warstwy . Zostaw w ciepłym miejscu. Ryba: Rozgrzej olej roślinny na patelni z nieprzywierającą powłoką , wystarczająco dużej, by zmieściły się oba filety . Obsyp rybę przyprawami i podsmaż jedną stronę, a następnie delikatnie przewróć i dodawaj stopniowo kostki masła. Gdy powstanie piana, polewaj rybę tłuszczem, aż nabierze złocistego koloru i usmaży się w środku. Sposób podania: Wyciśnij żółtka na talerz i posyp odrobiną soli morskiej Maldon. Zamocz bulwę kopru w winegrecie z dodatkiem szczypty soli. Podziel filety na pół i ułóż oba kawałki na talerzu. Udekoruj coppą, koprem oraz morskimi ziołami i podaj. Potrawy i przepisy zostały opracowane przez Marcusa Wareinga, uznanego na świecie i wielokrotnie nagradzanego brytyjskiego szefa kuchni wyróżnionego gwiazdkami Michelin, konsultanta filmu Ugotowany. Dania te są dostępne w jego restauracjach w Londynie - Tredwell's w Covent Garden, posiadającej dwie gwiazdki Michelin restauracji Marcus w Knightsbridge oraz Gilbert Scott Bar & Restaurant w St Pancras.