Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Słodka musztarda bawarska

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Słodka musztarda bawarska - składniki:
Słodka musztarda bawarska - sposób przygotowania: Grubo mielemy gorczycę lub rozcieramy ją w moździerzu. Dodajemy do 80 ml wrzącej wody, zdejmujemy z ognia, przykrywamy i odstawiamy na 10 minut. Karmelizujemy cukier na suchej patelni, mieszamy z miodem, octem i goździkami, łączymy z gorczycą - najlepiej użyć zwykłego miksera i ucierać około 5 minut. Chodzi o to, aby nie blendować masy, gdyż w musztardzie bawarskiej powinny pozostać kawałeczki gorczycy. Masę przekładamy do słoika, wstawiamy na kilka dni do lodówki, aby smaki się przegryzły.