Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Słodka musztarda bawarska
Słodka musztarda bawarska - składniki:
Słodka musztarda bawarska - sposób przygotowania:
Grubo mielemy gorczycę lub rozcieramy ją w moździerzu. Dodajemy do 80 ml wrzącej wody, zdejmujemy z ognia, przykrywamy i odstawiamy na 10 minut. Karmelizujemy cukier na suchej patelni, mieszamy z miodem, octem i goździkami, łączymy z gorczycą - najlepiej użyć zwykłego miksera i ucierać około 5 minut. Chodzi o to, aby nie blendować masy, gdyż w musztardzie bawarskiej powinny pozostać kawałeczki gorczycy. Masę przekładamy do słoika, wstawiamy na kilka dni do lodówki, aby smaki się przegryzły.
- 100 g nasion białej gorczycy
- 50 g cukru
- 20 g miodu
- 60 ml białego octu winnego
- szczypta zmielonych goździków
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki