Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Carpaccio z pieczonych buraków

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Carpaccio z pieczonych buraków - składniki:
Carpaccio z pieczonych buraków - sposób przygotowania: Buraki przygotowujemy dzień przed podaniem. Myjemy je, osuszamy, szczelnie owijamy folią aluminiową i pieczemy ponad godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180oC. Odstawiamy w chłodne miejsce do następnego dnia. Obieramy buraki i kroimy w cieniutkie plasterki. Posypujemy młodymi listkami buraka i rozgniecionymi w moździerzu orzechami nerkowca. Doprawiamy sosem winegret.

Informacje o Carpaccio z pieczonych buraków

  • Kozie lato

    Kozie lato

    jest w sklepie przy Burakowskiej 5/7 w Warszawie, kilkanaście serów kozich można też kupić za pośrednictwem strony internetowej La Fromagerie . Carpaccio z pieczonych buraków i koziego twarożku chabis feuille