Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa chlebowa z żółtym serem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Zupa chlebowa z żółtym serem - składniki:
Zupa chlebowa z żółtym serem - sposób przygotowania: Chleb namaczamy w wywarze, następnie miksujemy lub przecieramy przez sito. Dolewamy pół szklanki wody, doprawiamy solą i gotujemy 15 minut. Zdejmujemy z ognia. Żółtka roztrzepujemy z mlekiem i kremówką, wlewamy, mieszając, do gorącej zupy. Znów stawiamy garnek na ogniu, chwilę podgrzewamy, cały czas mieszając, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy odrobiną startej gałki, solą i pieprzem. Już na talerzach gorącą zupę posypujemy startym żółtym serem i posiekaną zieleniną.