Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Deser z brzoskwiń

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Deser z brzoskwiń - składniki:
Deser z brzoskwiń - sposób przygotowania: Owoce osączamy na sicie, kroimy w grubą kostkę, układamy w pucharkach. Ucieramy żółtka z cukrem pudrem. Mąkę mieszamy z niewielką ilością śmietanki. Pozostałą śmietankę wlewamy do małego rondelka, zagotowujemy, wlewamy śmietankę z mąką, doprowadzamy do wrzenia i od razu zestawiamy z ognia. Gorący płyn wlewamy do utartych żółtek, cały czas mieszając. Dodajemy wino i cukier waniliowy. Schłodzonym sosem polewamy brzoskwinie. Dekorujemy orzechami.

Informacje o Deser z brzoskwiń

  • Menu z chłodnikiem ogórkowym

    Menu z chłodnikiem ogórkowym

    Wykorzystaj okazję, żeby zjeść chłodnik - w czasie upałów smakuje najlepiej. 1 duży ogórek wężowy (50 dag) 1 szalotka 2 łyżki świeżego estragonu 500 ml zimnego bulionu warzywnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka octu estragonowego 20 dag gęstej śmietany (36-proc.) 2 łyżki oliwy sól 2 łyże

  • Pyszne dodatki do lodów

    Pyszne dodatki do lodów

    wcześniej nieco poddusić, dzięki czemu łatwiej nam będzie jeść deser. Korzenne brzoskwinie z lodami 3 dag masła 3 łyżki brązowego cukru (ciemnego) kilka kropli olejku waniliowego 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu szczypta mielonej gałki muszkatołowej 50-70 dag dojrzałych brzoskwiń pokrojonych w