Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryba z salsą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ryba z salsą - składniki:
Ryba z salsą - sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki. Natkę pietruszki i miętę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i solimy do smaku. Awokado myjemy, obieramy, przecinamy na pół i usuwamy pestkę. Następnie kroimy je w grubą kostkę i skrapiamy sokiem z uprzednio wyszorowanej i sparzonej limonki. Rybę płuczemy i gotujemy na parze 10-15 minut. Na talerzu układamy warzywa, skrapiamy je oliwą, a na wierzchu kładziemy rybę. Posypujemy ją grubo mielonym pieprzem i ozdabiamy skórką z limonki.

Informacje o Ryba z salsą

  • Drugie danie na lekko

    Drugie danie na lekko

    mintaja), możesz w ten sposób przygotować również łososia (wybierz nieco cieńszy kawałek, aby nie za długo się gotował). Ryba z salsą czerwona cebula 500 g pomidorków koktajlowych gałązka natki pietruszki łodyżka mięty sól pieprz łyżeczka oliwy extra vergine 150 g białej ryby awokado sok i

  • Moc czereśni - dania nie tylko na słodko

    Moc czereśni - dania nie tylko na słodko

    komponuje się z chudą, białą rybą, a dodatek chilli dodaje charakteru całemu daniu. Grillowana ryba z salsą czereśniową 1 łyżka oliwy ok. 250 g czereśni (wydrylowanych i grubo posiekanych) 1/2 małej czerwonej cebuli (drobno posiekanej) 1/4 szklanki natki pietruszki (posiekanej) 1 zielona papryczka