Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Dżem z ananasa i śliwek renklod z dodatkiem cytryny, wanilii i rumu
Dżem z ananasa i śliwek renklod z dodatkiem cytryny, wanilii i rumu - składniki:
Dżem z ananasa i śliwek renklod z dodatkiem cytryny, wanilii i rumu - sposób przygotowania:
Owoce zasypujemy cukrem, dodajemy laskę wanilii, skórkę i sok z cytryny i odstawiamy na około 1 godzinę. Doprowadzamy owoce do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy od czasu do czasu mieszając, aż do osiągnięcia konsystencji dżemu. Wyjmujemy wanilię i skórkę z cytryny, dodajemy rum i dżem ponownie mieszamy (ja zmiksowałam całość w blenderze). Gotowy dżem nakładamy do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy około 20 minut (polecam pasteryzację w piekarniku).
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki