Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron z wołowiną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron z wołowiną - składniki:
Makaron z wołowiną - sposób przygotowania: Makaron gotujemy przez 4-5 minut. Rozgrzewamy wok i wlewamy olej. Wrzucamy paski wołowiny i smażymy przez 3-4 minuty, mieszając. Dodajemy czosnek, imbir, smażymy kolejne kilkanaście sekund. Wrzucamy marchewkę, paski papryki i cebulkę, smażymy przez 2 minuty. Dodajemy cukier, wlewamy sos sojowy i sos Worcestershire, smażymy, mieszając, 1 minutę. Dokładamy makaron i mieszamy, aż się podgrzeje. Na koniec doprawiamy olejem sezamowym i sosem sojowym.

Informacje o Makaron z wołowiną

  • Menu dnia w wietnamskim stylu

    Menu dnia w wietnamskim stylu

    aromatem Wietnamu. Makaron z wołowiną i kapustą bok choi: 200 g wołowiny ekstra (rostbef lub ligawa albo polędwica) 4 kapusty bok choi (lub 1/2 kapusty pekińskiej) 6 suszonych grzybów shiitake 2-cm kawałek korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 1 szalotka lub mała cebulka 1 pęczek dymki (tylko zielona

  • Pyszna wołowina - na siedem sposobów

    Pyszna wołowina - na siedem sposobów

    Zamiast spaghetti, do pulpecików w sosie pomidorowym możesz wybrać również makaron tagliatelle (grube wstążki). Jeśli masz apetyt na coś orientalnego, wypróbuj przepis na makaron z wołowiną i kapustą bok choi . Spaghetti z pulpetami 0,5 kg spaghetti świeżo tarty parmezan Pulpety: 0,6 kg

  • Z sezamem, krewetkami, mango - makaron w egzotycznym wydaniu

    Z sezamem, krewetkami, mango - makaron w egzotycznym wydaniu

    - przypomina skrzyżowanie kapusty z sałatą. Makaron z wołowiną i kapustą bok choi 200 g wołowiny ekstra (rostbef, ligawa albo polędwica) 4 kapusty bok choi (lub 1/2 kapusty pekińskiej) 6 suszonych grzybów shiitake 2-cm kawałek korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 1 szalotka lub mała cebulka 1 pęczek dymki