Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Deser z białą czekoladą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Deser z białą czekoladą - składniki:
Deser z białą czekoladą - sposób przygotowania: W garnuszku podgrzewamy mleko, ale go nie zagotowujemy. W misce miksujemy żółtka i cukier do białości, dodajemy mąkę i sól. Następnie znowu miksujemy. Gdy mleko będzie już gorące, zdejmujemy je z ognia i powoli wlewamy do masy jajecznej, cały czas miksując, by żółtka się nie ścięły. Wymieszane składniki przelewamy do garnka i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy, mieszając, aż masa zgęstnieje i powstanie budyń. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy posiekaną białą czekoladę. Mieszamy, aż się rozpuści. Całość przekładamy do czystej miski, zakrywamy szczelnie folią, by nie powstał kożuch. Odstawiamy do lodówki. Granaty przekrawamy na ćwiartki i wybieramy nasiona. W pucharkach układamy warstwami: budyń, owoce i pokruszone ciasteczka.

Informacje o Deser z białą czekoladą

  • Menu dnia z cukiniową tartą

    Menu dnia z cukiniową tartą

    Kałka, Zuzanna Wiciejowska Ten deser to prawdziwa uczta dla zmysłów. Oprócz mango, można go przygotować także z innymi owocami, np. malinami. Jeśli obawiasz się, że karmel Ci nie wyjdzie, wierzch deseru możesz posypać np. pokruszonymi ciasteczkami. Deser jogurtowy z białą czekoladą i mango 1