Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tofu ze szpinakiem
Tofu ze szpinakiem - składniki:
Tofu ze szpinakiem - sposób przygotowania:
Szpinak przebieramy, opłukujemy i osączamy. W woku rozgrzewamy olej i masło. Wkładamy pokrojone w słupki tofu, obsmażamy ze wszystkich stron, osączamy i osuszamy na papierowym ręczniku. Na pozostałym w woku tłuszczu krótko przesmażamy posiekaną cebulę. Dokładamy posiekany czosnek, kmin rzymski, kurkumę i, mieszając, smażymy minutę. Następnie wrzucamy szpinak, wlewamy 4 łyżki wody i dusimy, mieszając, ok. 2 minuty. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z usmażonym tofu, mocno podgrzewamy i podajemy jako gorącą przekąskę lub samodzielne danie obiadowe bądź kolacyjne.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki