Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tofu ze szpinakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tofu ze szpinakiem - składniki:
Tofu ze szpinakiem - sposób przygotowania: Szpinak przebieramy, opłukujemy i osączamy. W woku rozgrzewamy olej i masło. Wkładamy pokrojone w słupki tofu, obsmażamy ze wszystkich stron, osączamy i osuszamy na papierowym ręczniku. Na pozostałym w woku tłuszczu krótko przesmażamy posiekaną cebulę. Dokładamy posiekany czosnek, kmin rzymski, kurkumę i, mieszając, smażymy minutę. Następnie wrzucamy szpinak, wlewamy 4 łyżki wody i dusimy, mieszając, ok. 2 minuty. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z usmażonym tofu, mocno podgrzewamy i podajemy jako gorącą przekąskę lub samodzielne danie obiadowe bądź kolacyjne.