Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kuskus z warzywami i cieciorką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kuskus z warzywami i cieciorką - składniki:
Kuskus z warzywami i cieciorką - sposób przygotowania: Do wywaru warzywnego wrzucamy rozdrobnione pomidory pellati, fasolkę szparagową, pokrojone w kostkę papryki, ziemniaki i cebulę, dodajemy sok pomidorowy oraz zmiażdżony czosnek i mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i ziołami. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy ok. 15 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą prawie miękkie. Dodajemy ciecierzycę, cukinię pokrojoną w duże słupki i sok cytrynowy. Mieszamy, przykrywamy, zmniejszamy płomień i pozostawiamy na ogniu jeszcze 3-4 minuty. Kuskus zalewamy wrzącym bulionem z dodatkiem szafranu i odstawiamy pod przykryciem, żeby wchłonął płyn (nie gotujemy). Dodajemy rodzynki. Kuskus podajemy polany duszonymi warzywami, udekorowany ziołami i plastrami pomidorów.