Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pianka truskawkowa z bitą śmietaną
Pianka truskawkowa z bitą śmietaną - składniki:
Pianka truskawkowa z bitą śmietaną - sposób przygotowania:
Umyte i pozbawione szypułek truskawki miksujemy z miodem i sokiem z cytryny, mocno chłodzimy w lodówce. Z białek z dodatkiem cukru ubijamy sztywną pianę i delikatnie mieszamy ją ze zmiksowanymi truskawkami. Puszysty mus rozkładamy do pucharków i chłodzimy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy każdą porcję bitą śmietaną, pokrojonymi truskawkami i listkami melisy. Podajemy z ciasteczkami (np. amaretto lub biszkoptami) albo z rurkami waflowymi.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki