Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczeń z wołowiny
Pieczeń z wołowiny - składniki:
Pieczeń z wołowiny - sposób przygotowania:
Wołowinę rumienimy na sklarowanym maśle, po 5 minutach przewracamy, aby wysmażyła się z obu stron. Doprawiamy. Kroimy wszystkie warzywa, dodajemy do wołowiny, wsypujemy szałwię, mieszamy. Następnie całość podlewamy winem i bulionem i posypujemy połową startego sera. Wstawiamy potrawę do nagrzanego piekarnika (180°C) i pieczemy 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy, posypujemy resztą sera i wkładamy znów do piekarnika na 10 minut. Pieczeń podajemy polaną sosem z pieczenia i obłożoną warzywami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki