Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tort marchewkowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Tort marchewkowy - składniki:
Tort marchewkowy - sposób przygotowania: W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym, solą i cynamonem. Marchewki ścieramy na tarce o małych oczkach. Do mąki dolewamy olej i dokładnie mieszamy. Ucierając mikserem, wbijamy po jednym jajku. Na koniec dodajemy startą marchewkę i migdały. Mieszamy. Przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy godzinę w 170°C. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Przygotowujemy krem. Roztapiamy masło, studzimy. Twarożek ucieramy mikserem z cukrem pudrem i aromatem waniliowym. Nie przerywając ucierania, wlewamy powoli masło. Gotową masę rozsmarowujemy na powierzchni ciasta. Rada: Jeśli chcemy, by tort prezentował się bardziej okazale, możemy upiec trzy krążki ciasta i przełożyć je kremem. Trzeba wówczas zrobić również więcej kremowej masy.

Informacje o Tort marchewkowy

  • Ciasto marchewkowe - sprawdzone PRZEPISY

    Ciasto marchewkowe - sprawdzone PRZEPISY

    ciasteczka i torty marchewkowe (np. szwajcarski Rüblitorte). Nie można nie wspomnieć także o polskim marchewkowym przysmaku, czyli o marchwiaku z Lubelszczyzny. Ciasto na pierwszy rzut oka przypomina makowiec, który został wypełniony nie makiem, a marchewką. Ciasto marchewkowe

  • Polka w Mediolanie

    Polka w Mediolanie

    wypieki, to spróbujcie mojego tortu marchewkowego. Udaje się zawsze, a to wielka zaleta. I nieskromnie dodam, że jest przepyszny. We Włoszech nauczyłam się jednej podstawowej rzeczy. Żeby jedzenie miało naprawdę bogaty smak, trzeba wybrać odpowiednie składniki. W tym celu w Mediolanie najlepiej zrobić

  • Nie tylko mazurki, serniki i baby - co jeszcze upiec na Wielkanoc?

    Nie tylko mazurki, serniki i baby - co jeszcze upiec na Wielkanoc?

    . Do kremu, dla smaku i aromatu, można dodać startą skórkę z ulubionych cytrusów (dobrze wyszorowanych w gorącej wodzie), a wierzch tortu ozdobić np. połówkami orzechów włoskich. Tort marchewkowy Ciasto: 1 i 1/3 szklanki mąki 1/2 torebki proszku do pieczenia 1 i 1/3 szklanki cukru opakowanie

  • Wielki powrót! Książka autorki bloga Moje wypieki

    Wielki powrót! Książka autorki bloga Moje wypieki

    ucierając. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż. Połową kremu przełożyć ciasto, resztę rozsmarować na górze. Ozdobić orzechami włoskimi, delikatnie oprószyć cynamonem. Tort marchewkowy z bakaliami i cytrusową masą budyniową Idealnie kruche ciasto i aromatyczne jabłka. jabłka - przepis na idealną