Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Muffinki z bananami i czekoladą
Muffinki z bananami i czekoladą - składniki:
Muffinki z bananami i czekoladą - sposób przygotowania:
Czekoladę drobno siekamy (dwie łyżki odkładamy). Banany rozgniatamy widelcem. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku i wlewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy. Dodajemy banany, czekoladę oraz sok i skórkę z cytryny i delikatnie mieszamy. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości papilotek. Wierzch posypujemy odłożoną czekoladą. Pieczemy w 200 st. C. około 20 minut.
- 2 szklanki mąki pszennej
- pół szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 125 g masła
- pół szklanki mleka
- 2 duże banany
- 150 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
- sok i skórka z jednej cytryny
Piegowate muffinki - ulubiony przepis Pippi Pończoszanki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki