Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muffinki z bananami i czekoladą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Muffinki z bananami i czekoladą - składniki:
Muffinki z bananami i czekoladą - sposób przygotowania: Czekoladę drobno siekamy (dwie łyżki odkładamy). Banany rozgniatamy widelcem. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku i wlewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy. Dodajemy banany, czekoladę oraz sok i skórkę z cytryny i delikatnie mieszamy. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości papilotek. Wierzch posypujemy odłożoną czekoladą. Pieczemy w 200 st. C. około 20 minut.
Piegowate muffinki - ulubiony przepis Pippi Pończoszanki