Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Owsiane muffinki z brzoskwiniami
Owsiane muffinki z brzoskwiniami - składniki:
Owsiane muffinki z brzoskwiniami - sposób przygotowania:
Płatki owsiane zalewamy maślanką i odstawiamy do napęcznienia. Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy w niedużą kostkę. W jednej misce mieszamy mąkę z płatkami migdałów, wiórkami kokosowymi, czekoladą (startą na tarce o dużych oczkach), proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. W drugiej misce roztrzepujemy jajko i mieszamy z namoczonymi w maślance płatkami owsianymi, cukrem, olejem oraz brzoskwiniami. Na koniec mieszamy dokładnie zawartość obu misek. Masę nakładamy do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i pieczemy w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Białą czekoladę roztapiamy na parze. Każdą muffinkę smarujemy odrobiną czekolady i posypujemy pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
- 1 szklanka mąki
- 100 g płatków owsianych
- 1 szklanka maślanki
- 250 g brzoskwiń z puszki
- 25 g płatków migdałów
- 25 g wiórków kokosowych
- 50 g czekolady mlecznej
- 1 jajko
- 2/3 szklanki cukru
- 1/3 szklanki oleju
- 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- pół łyżeczki cynamonu
- Dodatkowo:
- 100 g białej czekolady
- 200 g brzoskwiń z puszki
Piegowate muffinki - ulubiony przepis Pippi Pończoszanki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki