Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Owsiane muffinki z brzoskwiniami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Owsiane muffinki z brzoskwiniami - składniki:
Owsiane muffinki z brzoskwiniami - sposób przygotowania: Płatki owsiane zalewamy maślanką i odstawiamy do napęcznienia. Brzoskwinie odsączamy z soku i kroimy w niedużą kostkę. W jednej misce mieszamy mąkę z płatkami migdałów, wiórkami kokosowymi, czekoladą (startą na tarce o dużych oczkach), proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. W drugiej misce roztrzepujemy jajko i mieszamy z namoczonymi w maślance płatkami owsianymi, cukrem, olejem oraz brzoskwiniami. Na koniec mieszamy dokładnie zawartość obu misek. Masę nakładamy do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i pieczemy w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Białą czekoladę roztapiamy na parze. Każdą muffinkę smarujemy odrobiną czekolady i posypujemy pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
Piegowate muffinki - ulubiony przepis Pippi Pończoszanki