Składniki (2porcje)
-
Pierś z kurczaka - 1Zioła prowansalskie - do smakuOliwa - 1 łyżkaAwokado - 1Pomidory - 1Cytryna - sok z 1Chili - 1 zielona papryczkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuTortilla pszenna - 4Musztarda dijon - 1 łyżkaSer żółty - garść startegoŚmietana 30 proc. - 4 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pierś kurczaka kroimy na małe kawałeczki, oprószamy ziołami prowansalskimi i smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Awokado przecinamy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę i wyjmujemy miąższ łyżką. Awokado i pomidora kroimy w kostkę, mieszamy z sokiem cytrynowym, posiekaną papryczką chilli, doprawiamy solą i pieprzem. Tortille smarujemy musztardą, na dwóch układamy kawałki kurczaka, pomidory z awokado i żółty ser. Przykrywamy pozostałymi plackami i dociskamy. Podgrzewamy quesadillę na zwykłej albo grillowej patelni lub w piekarniku (160°C). Można też włożyć ją na chwilę do mikrofali (ważne, aby ser się stopił). Kroimy na osiem trójkątów i podajemy ze śmietaną.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory