Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Forszmak

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Forszmak - składniki:
Forszmak - sposób przygotowania: Mięso pokrój na paseczki, przełóż do miski, posyp pieprzem, solą i obtocz w mące. Boczek i szynkę pokrój w paski. Cebulę pokrój w piórka, czosnek drobno, ogórki w paski, ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki wrzuć do garnka i podgotuj w osolonej wodzie, ale tak, by były lekko twarde. Na oleju podsmaż cebulę. Gdy stanie się szklista, wrzuć czosnek, dodaj troszkę soli, by zatrzymać proces karmelizacji, wrzuć boczek, szynkę i podsmaż aż będą rumiane. Dodaj mięso i obsmaż. Na koniec dodaj ogórki, chwilkę obsmaż i dopraw pieprzem i solą. Do tego dodaj koncentrat i bulion, wrzuć ziemniaki i gotuj, aż sos będzie zredukowany i dość gęsty. Na koniec wlej śmietanę, a potem podaj danie posypane natką pietruszki i startym na drobnych oczkach serem.

Informacje o Forszmak

  • Gdzie na wakacje, jeśli lubisz dobrze zjeść? Letni kulinarny przewodnik po Polsce

    Gdzie na wakacje, jeśli lubisz dobrze zjeść? Letni kulinarny przewodnik po Polsce

    ciastem drożdżowym. Wartą spróbowania potrawą jest również forszmak lubelski. To rodzaj dania jednogarnkowego, gulaszu, który przygotowuje się z mięsa i papryki. Jesteś miłośnikiem piwa? Lubelszczyzna słynie również z plantacji chmielu. W tym regionie organizowany jest najstarszy festiwal piwny w

  • Striptiz z kucharzem

    pojawiały się nowe, zagraniczne, coś z kuchni węgierskiej według przepisów z "Przekroju". Goście obsługiwali się sami. Na gorąco musiało być danie wygodne do jedzenia na stojąco. Nastał czas stroganowa, leczo i forszmaku. Lata 80. to prywatki składkowe. Menu - wielka