Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Meksykańska uczta
Meksykańska uczta - składniki:
Meksykańska uczta - sposób przygotowania:
Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodając oregano. Po minucie dodać mięso mielone, kmin i smażyć, aż mięso się zrumieni. Następnie wlać na patelnię pomidory wraz z zalewą i bulion. Doprawić pieprzem cayenne, solą i dodać posiekaną papryczkę chilli i papryczkę chilli w proszku. Całość dusić na wolnym ogniu ok. 20 minut.Następnie dodać pokrojoną i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę i gotować 10 minut. Potem dodać osączoną z zalewy fasolę i gotować jeszcze 3 minuty. Gotowe!
- pół kg mielonego mięsa wołowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka chilli
- 1 papryka czerwona
- 1 papryczka chilli
- 2/3 puszki pomidorów w sosie
- pół puszki czerwonej fasoli
- 100 ml bulionu warzywnego
- pół łyżeczki pieprzu cayenne
- sól
- pół łyżeczki oregano
- kmin rzymski
- 2 łyżki oliwy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki