Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Piękny Jaś i Adzuki w sosie pomidorowym
Piękny Jaś i Adzuki w sosie pomidorowym - składniki:
Piękny Jaś i Adzuki w sosie pomidorowym - sposób przygotowania:
Wypłukaną fasolkę wrzucamy do gara, zalewamy wodą i odstawiamy na noc (10-12h). Następnego dnia odlewamy wodę, w której moczyła się fasola i zalewamy świeżą. Dodajemy 3 listki laurowe, czarnuszkę i majeranek. Gotujemy na wolnym ogniu. Sól dodajemy pod 10 min gotowania. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w paski cebulę i zeszklić. Dodać kiełbasę pokrojoną w plasterki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażyć. Boczek pokrojony w paseczki podsmażyć oddzielnie i dodać do garnka. Sparzone pomidory obrać ze skórki i drobno pokrojone wkroić do fasoli. Gdy fasola będzie miękka, dodać podsmażoną cebulę, kiełbasę i czosnek. Do garnka dodać przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem oraz papryką Cayenne. Danie można udekorować natką pietruszki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki