Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Warzywne ragout z kiełbasą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Warzywne ragout z kiełbasą - składniki:
Warzywne ragout z kiełbasą - sposób przygotowania: W garnku rozgrzewamy masło klarowane. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy. Czosnek i cebulę szklimy na maślę klarowanym. Dodajemy pokrojoną w plasterki białą kiełbasę i przesmażamy. Kalarepy, seler, pietruszki i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy ze skórką również w kostkę. Warzywa dodajemy do kiełbasy i cebulki i chwilę przesmażamy razem. Dodajemy przecier pomidorowy, szklankę wody oraz sól i świeżo mielony pieprz. Dusimy pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku ostrą papryką, lubczykiem i oregano. Pełne warzyw smaczne i pożywne danie z lekko chrupiącymi warzywami i wyrazistą kiełbasą w niezawodnym sosie pomidorowym są lekką ale i jednocześnie pożywną propozycją na obiad czy kolację.