Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Egzotyczny gulasz z nutą pikanterii

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Egzotyczny gulasz z nutą pikanterii - składniki:
Egzotyczny gulasz z nutą pikanterii - sposób przygotowania: Polędwiczki pokroić w kostkę, posolić, oprószyć pieprzem i podsmażyć na oleju w szybkowarze. Dodać drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek wyciśnięty przez praskę. Razem smażyć około 5 minut. Cukinie, avokado, marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Ananasa przekroić na pół, wydrążyć, miąższ pokroić w kostkę. Paprykę czerwona i zieloną pokroić w paski o długości 2 cm. Natomiast papryczkę chili posiekać bardzo drobno. (użyć najlepiej rękawiczek jednorazowych, ponieważ papryczka chili podrażnia oczy i skórę). Wszystkie składniki przełożyć do szybkowaru zalać bulionem drobiowym, dodać curry,vegete i imbir. Zamknąć szybkowar, ogień podkręcić na maxa i gotować około 15 minut. Następnie zdjąć z ognia i wypuścić parę i otworzyć szybkowar. Doprawić śmietaną, solą i pieprzem ( w moim przypadku nie doprawiałam bo lubię na słodko). Zagotować podawać w wydrążonym ananasie. Danie można zrobić używając zwykłego garnka tylko czas gotowania będzie dłuższy.
Gulasz wołowy