Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ognisty kociołek
Ognisty kociołek - składniki:
Ognisty kociołek - sposób przygotowania:
Mięso umyć pokroić w kostkę. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę, cebulę, marchewkę i papryki drobno posiekać. Pomidory pokroić. W rondlu rozgrzać oliwę. Zeszklić cebulę z czosnkiem dodać mięso, oprószyć jarzynką do smaku, krótko przesmażyć na dużym ogniu mieszając, podlać bulionem dusić, aż mięso będzie miękkie, w czasie duszenia dołożyć pokrojone papryki i marchewkę. Doprawić do smaku czerwonym octem winnym, papryką wędzoną oraz słodką, dodać łyżeczkę musztardy oraz koncentrat pomidorowy, wszystko razem gotować 10 minut zestawić z ognia. Podawać gorące danie.
- 70 dag schabu wieprzowego
- 2 cebule
- 3 łyżki oliwy
- pół papryki czerwonej
- pół papryki zielonej
- 4 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 2.5 szklanki bulionu rosołowego
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- 3 pomidory
- 1 łyżeczka czerwonego octu winnego
- pół łyżeczki wędzonej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- jarzynka do smaku
- szczypta pieprzu cayenne
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki