Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ognisty kociołek

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ognisty kociołek - składniki:
Ognisty kociołek - sposób przygotowania: Mięso umyć pokroić w kostkę. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę, cebulę, marchewkę i papryki drobno posiekać. Pomidory pokroić. W rondlu rozgrzać oliwę. Zeszklić cebulę z czosnkiem dodać mięso, oprószyć jarzynką do smaku, krótko przesmażyć na dużym ogniu mieszając, podlać bulionem dusić, aż mięso będzie miękkie, w czasie duszenia dołożyć pokrojone papryki i marchewkę. Doprawić do smaku czerwonym octem winnym, papryką wędzoną oraz słodką, dodać łyżeczkę musztardy oraz koncentrat pomidorowy, wszystko razem gotować 10 minut zestawić z ognia. Podawać gorące danie.