Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Danie jednogarnkowe - garnek Ewy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Danie jednogarnkowe - garnek Ewy - składniki:
Danie jednogarnkowe - garnek Ewy - sposób przygotowania: Mięso umyć, obrać ze skóry i zamarynować - do naczynia wlać kilka łyżek oleju, wsypać do smaku sól i pieprz, zgnieść czosnek, dodać odrobinę chili i zostawić na kilka godzin lub na noc. Ziemniaki obrać i pokroić na 4 części, pieczarki i paprykę pokroić w paski, fasolkę podzielić na nieduże kawałki. Zeszklić cebulę na odrobinie oleju, obsmażyć szybko mięso, dodać warzywa, sól i pieprz i dusić pod przykryciem ok. 25-30 minut. Gdy całość będzie miękka, zostawić jeszcze na kilka minut, żeby smaki się przegryzły, całość posypać posiekaną zieloną pietruszką. Podawać w garnku, w którym przyrządzaliśmy potrawę. Jako dodatek proponuję kiszone ogórki lub marchew (startą i doprawioną cytryną i oliwą z oliwek).