Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wiosenne placuszki
Wiosenne placuszki - składniki:
Wiosenne placuszki - sposób przygotowania:
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Jeśli okaże się za gęsta, dolewamy trochę wody. Odstawiamy na 30 minut, aby składniki się połączyły, a masa napęczniała. Mieszamy przed smażeniem. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Wlewamy łyżką małe porcje ciasta. Smażymy z obu stron na rumiano. Placuszki można jeść na ciepło i na zimno.
Rada: Mąki z cieciorki i kaszy jaglanej nie musimy kupować. Można ją zrobić samemu, mieląc suche ziarna w młynku do kawy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki