Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kotlety z bobu
Kotlety z bobu - składniki:
Kotlety z bobu - sposób przygotowania:
Bób gotujemy w posolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę siekamy, przesmażamy na maśle, a następnie mielemy wraz z bobem. Dodajemy serek, bryndzę, jajka i mąkę ziemniaczaną, mieszamy. Dodajemy do masy trochę tartej bułki i doprawiamy gałką, pieprzem i solą. Natartymi olejem dłońmi formujemy małe owalne kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i partiami smażymy z obu stron na rumiano.
- 1 kg bobu
- 2 cebule
- 2 łyżki sklarowanego masła
- 100 g serka kremowego
- 150 g bryndzy
- 2 jajka
- łyżka mąki ziemniaczanej
- kilka łyżek bułki tartej
- szczypta gałki muszkatołowej
- pieprz
- sól
- olej do smażenia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki