Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Surówka z kapusty pekińskiej - składniki:
Surówka z kapusty pekińskiej - sposób przygotowania: Z kapusty usuń zewnętrzne liście. Poszatkuj lub porwij na niewielkie kawałki. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce. Z jabłka wykrój gniazdo nasienne. Owoc pokrój na cieniutkie plasterki lub obierz i zetrzyj na tarce. Kukurydzę odcedź z zalewy. Według uznania dodaj natkę pietruszki, cebulę lub pora. Wszystkie składniki wymieszaj. Polej olejem lub oliwą oraz sokiem z cytryny i ponownie wymieszaj. Dopraw do smaku. Odstaw do lodówki na około 0,5-1 godzinę, aby smaki się przegryzły.

Informacje o Surówka z kapusty pekińskiej

  • Menu dnia z plackiem po węgiersku

    Menu dnia z plackiem po węgiersku

    ze śmietaną lub z surówką z białej kapusty. Autor: Junona Lamcha-Grynberg Dobrym dodatkiem do sycącego placka po węgiersku będzie lekka, chrupiąca surówka. Jeśli lubisz pikantne potrawy, możesz dodać do niej posiekaną w krążki lub kosteczkę, papryczkę chili. Surówka z kapusty pekińskiej pół