Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ogórki z musztardą Babci Heleny

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ogórki z musztardą Babci Heleny - składniki:
Ogórki z musztardą Babci Heleny - sposób przygotowania: Ogórki gruntowe myjemy i moczymy w zimnej wodzie 2-3 godziny. Wyjmujemy, osuszamy i kroimy na plastry grubości 1/2 cm. Przygotowujemy zalewę: zagotowujemy wodę z octem i pozostałymi składnikami. Pokrojone ogórki wkładamy do szklanej miski i zalewamy gorącą marynatą. Zostawiamy na 4 godziny. Odcedzamy, ale nie wylewamy zalewy. Wyparzone słoiki wykładamy gałązkami kopru, wkładamy ogórki i ząbki czosnku (1-2 ząbki na półlitrowy słoik). Zalewamy marynatą. Gorące słoiki pasteryzujemy.