Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki z malinami i czekoladą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Babeczki z malinami i czekoladą - składniki:
Babeczki z malinami i czekoladą - sposób przygotowania: Składniki ciasta miksujemy. Gdy masa będzie zwarta, lepimy 6 kulek, zawijamy w folię i wkładamy na pół godziny do lodówki. Przygotowujemy krem. Czekoladę wkładamy do miski. Podgrzewamy śmietanę prawie do wrzenia, gorącą wlewamy do czekolady, odstawiamy do ostygnięcia. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Kulki ciasta rozwałkowujemy na placuszki o średnicy trochę większej niż foremki. Wykładamy nimi dno i boki foremek. Podpiekamy 10 minut - najlepiej przykryć ciasto pergaminem i obciążyć suszonym grochem, wtedy się nie wybrzuszy. Usuwamy papier z grochem i pieczemy jeszcze 7-8 minut. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy, ostrożnie wyjmujemy z foremek. Ubijamy czekoladową śmietanę i rozsmarowujemy w środku upieczonych babeczek. Na wierzchu układamy maliny, posypujemy cukrem pudrem.
Dietetyczny deser, który zrobisz w 5 minut i zjesz bez wyrzutów sumienia [HAPS FIT]