Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem z brokułów i kalafiora

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (7 głosów)

Krem z brokułów i kalafiora - składniki:
Krem z brokułów i kalafiora - sposób przygotowania: Kalafior i brokuły pozbawiamy twardej łodygi i dzielimy na różyczki. Do garnka wypełnionego wodą wrzucamy kawałki pokrojonych warzyw, solimy i gotujemy 20 minut do miękkości. Ugotowane warzywa odcedzamy i miksujemy na gładko razem z płatkami migdałowymi i bazylią. Dolewamy wodę z gotowania, aby uzyskać kremową konsystencję. Całość przelewamy z powrotem do garnka i zagotowujemy. Na samym końcu wrzucamy parmezan, mieszamy, żeby się rozpuścił. Zupę rozlewamy do talerzy i dekorujemy kleksem jogurtu.

Informacje o Krem z brokułów i kalafiora

  • Brokuły - nie tylko zupa krem [7 PRZEPISÓW]

    Brokuły - nie tylko zupa krem [7 PRZEPISÓW]

    Tu zdecydowanie można sięgnąć po mrożonkę, jeśli akurat nie możemy dostać świeżego brokuła w sklepie. Zupa krem z brokułów i kalafiorów wyśmienicie smakuje z dodatkiem pleśniowego sera. Jeśli go nie lubicie, możecie dodać do niej również kawałki fety lub mozzarelli. 1/2 kg kalafiora 1/2 kg