Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z fasoli z orzechami i granatem na roszponce
Sałatka z fasoli z orzechami i granatem na roszponce - składniki:
Sałatka z fasoli z orzechami i granatem na roszponce - sposób przygotowania:
Roszponkę myjemy, osuszamy, wrzucamy do miski. Wyłuskujemy pestki granatu. Fasolę z puszki przelewamy wodą, osączamy na sicie, przekładamy do osobnej miseczki. Przygotowujemy sos z oliwy, soku z cytryny i przypraw. Sosem zalewamy fasolę i dokładnie mieszamy. Na talerzach rozkładamy liście roszponki, fasolkę w oliwie z przyprawami. Posypujemy pestkami granatu i orzechami.
- opakowanie roszponki
- owoc granatu
- szklanka ugotowanej fasoli (może być z puszki)
- 3 łyżki oliwy
- łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
- 1/2 szklanki orzechów włoskich
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki