Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa z białych warzyw z nutą chrzanu

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa z białych warzyw z nutą chrzanu - składniki:
Zupa z białych warzyw z nutą chrzanu - sposób przygotowania: Warzywa umyj i obierz, pokrój (wszystkie oprócz pora i cebuli) w sporą kostkę. Pora i cebulę pokrój w grube plastry. Do garnka wlej około 1 łyżkę oleju i podgrzej. Wrzuć cebulę porem i chwilę przesmaż. Dodaj pozostałe warzywa. Wlej wodę - tyle, żeby lekko przykrywała warzywa. Gotuj pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie (około 15-20 minut). Dodaj starty chrzan, wymieszaj i odstaw zupę do ostudzenia. Kiedy nieco przestygnie, zblenduj na gładki krem, w razie potrzeby dolewając wody (do uzyskania pożądanej konsystencji. Podawaj np. polaną niewielką ilością oliwy, posypaną uprażonymi pestkami czy posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.

Informacje o Zupa z białych warzyw z nutą chrzanu

  • Wiosenne zupy

    Wiosenne zupy

    Tę zupę możesz z powodzeniem zaserwować wegetarianom, ponieważ nie ma w niej bulionu ani nabiału. Jeśli chcesz, możesz jednak dodać do niej nieco śmietany lub kremowego serka naturalnego. Zupa z białych warzyw z nutą chrzanu 4 średniej wielkości ziemniaki (najlepiej odmiana o białym miąższu) 1

  • Wielkanoc bez jajek, sera, mięsa, glutenu - to da się zrobić!

    Wielkanoc bez jajek, sera, mięsa, glutenu - to da się zrobić!

    znajdziesz na następnym slajdzie. Przepis: wegański, bez laktozy, bez glutenu Zupa z białych warzyw z nutą chrzanu 4 średniej wielkości ziemniaki (najlepiej odmiana o białym miąższu) 1 seler 2 średniej wielkości korzenie pietruszki 2 cebule 1 por (tylko biała część) 2 łyżki tartego chrzanu (według