Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wegański kajmak

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wegański kajmak - składniki:
  • 2 puszki mleczka kokosowego (powinno być bez żadnych dodatków np. zagęszczaczy)
  • 1 szklanka cukru (220 g) - może być brązowy
Wegański kajmak - sposób przygotowania: W garnku wymieszaj mleczko kokosowe oraz cukier. Ustaw na średnim ogniu i zagotuj. Gdy masa zacznie wrzeć, zmniejsz ogień na minimalny i gotuj przez około 2 godziny (lub do momentu, aż masa nabierze odpowiedniego koloru i konsystencji), co jakiś czas mieszając. Ostudź.

Informacje o Wegański kajmak

  • Nowoczesne Raw Mazurki

    Nowoczesne Raw Mazurki

    Board poleca nieco bardziej nowoczesny przepis Michała Lachura na mazurek bez pieczenia z wegańskim kajmakiem na spodzie z orzechów pekan i śliwki kalifornijskiej. Z pewnością nie jest to tradycyjny przepis kulinarny, ale równie smaczny i bez wątpienia warty wypróbowania. Mazurek bez pieczenia z

  • Wielkanoc bez jajek, sera, mięsa, glutenu - to da się zrobić!

    Wielkanoc bez jajek, sera, mięsa, glutenu - to da się zrobić!

    czekoladą i posypać orzechami albo rozsmarować na nim wegański kajmak (przepis znajdziesz na następnym slajdzie). W tym przepisie jest jednak mąka pszenna, a więc i gluten. Jeśli chcesz przygotować spód do mazurka bez glutenu, możesz sięgnąć po tzw. "surowy spód" ze zmielonych orzechów i