Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wstążki z ogórków w sosie pomidorowo-kolendrowym
Wstążki z ogórków w sosie pomidorowo-kolendrowym - składniki:
Wstążki z ogórków w sosie pomidorowo-kolendrowym - sposób przygotowania:
Ogórki kroimy wzdłuż na cieniutkie paski, najlepiej obieraczką do warzyw. Posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Przygotowujemy dressing: lekko rozgniatamy i mieszamy pozostałe składniki. Ogórki odciskamy, osuszamy na ręczniku papierowym, rozkładamy na talerzach i polewamy sosem.
Informacje o Wstążki z ogórków w sosie pomidorowo-kolendrowym
-
Chrupiące zielone ogórki - na śniadanie, obiad i deser
; - wyczarować warzywny "makaron". Wyśmienicie smakuje z wyrazistymi, pikantnymi lub kwaśnymi sosami. Wstążki z ogórków w sosie pomidorowo-kolendrowym 2 duże ogórki ze skórą łyżka soli 450 g dojrzałych pomidorów (bez skóry pokrojonych w kostkę) 6 dymek (pokrojonych w cienkie plasterki) ząbek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki