Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Placki z cukinii z wegańskim majonezem
Placki z cukinii z wegańskim majonezem - składniki:
Placki z cukinii z wegańskim majonezem - sposób przygotowania:
Majonez wegański: Miksujemy olej z solą, czosnkiem i musztardą. Dodajemy mleko i zwiększając obroty, blendujemy masę, aż stanie się gęsta. Następnie chłodzimy ją w lodówce, aby majonez zgęstniał. Placki z cukinii: Cukinie ścieramy na tarce. Solimy, czekamy około 10 minut, aż puszczą sok, a następnie wyciskamy go z nich (możemy zachować go do zupy lub dressingu). Dodajemy do startej cukinii utarty ząbek czosnku i oliwę. W oddzielnej misce mieszamy resztę suchych składników, a następnie łączymy je z cukinią. Odstawiamy na 10 minut. Placki nakładamy na rozgrzaną, teflonową patelnię i smażymy bez tłuszczu. Serwujemy je od razu. Idealnie smakują z majonezem.
- Majonez wegański:
- 1/2 szklanki oleju ryżowego (lub innego nierafinowanego bezsmakowego)
- szczypta soli
- ząbek czosnku
- łyżka musztardy sarepskiej
- 1/4 szklanki mleka sojowego
- Placki z cukinii:
- 2 cukinie
- ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy
- sól
- 3 łyżki mąki z cieciorki
- łyżeczka zmielonego złotego siemienia
- łyżeczka babki jajowatej
- pieprz
Delikatne placki z cukinii z mozzarellą
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki