Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grzaniec z porto

Autor
A A A
  • Grzaniec z porto

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: średnie

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (6 głosów)

Grzaniec z porto - składniki:
Grzaniec z porto - sposób przygotowania: Zmieszać wszystkie składniki i odstawić na godzinę, aż nasiąkną. Podgrzać do wrzenia, gotować trzy minuty, podawać na rozgrzewkę.

Informacje o Grzaniec z porto

  • Porto

    porto (opisany pod koniec tekstu) Na maśle podsmażyć dynię. Dodać czosnek i chilli, zamieszać, zalać rosołem. Gotować, aż będzie miękka, zmiksować. Doprawić pieprzem i sosem sojowym. Podawać ozdobioną sosem z porto. Grzaniec z porto

  • Porto

    Porto

    pieprzem i sosem sojowym. Podawać ozdobioną sosem z porto. Grzaniec z porto . butelka słodkiego porto . 1-2 łyżki brązowego cukru . 1 laska cynamonu . 6 goździków . garść rodzynek Zmieszać wszystkie